Homemade tacos

Så gøy at innlegget mitt fra igår ble så godt motatt! Det gleder meg. Dette skal jo ikke bli en kostholds/treningsblogg, men jeg føler kanskje at jeg vil ha en fast spalte én gang i uken, det håper jeg dere blir glad for! Jeg liker jo å motivere dere ♥

Veldig mange av dere spør etter matoppskrifter, og spesielt etter hjemmelaget tacoen vi lagde her om dagen, og den skal dere få her! Det var faktisk veldig, veldig god – og ikke spesielt stor forskjell fra vanlig taco.

Uten navn-27
Uten navn-32

Tacolefser
80 gram malte mandler
4-5 ss fiberhusk (fåes i noen butikker, men i alle helsekost)
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg
1,5 dl kokende vann

Her må man ha litt is i magen, for de er litt knotete å få til, det synes ihvertfall vi..

1. Ha mandlene i en blender, og bland alt det tørre i. Ha i eggene og miks godt, til slutt har du i det kokende vannet.

2. Del deigen i 8-10 biter (hos oss ble det 8 da jeg synes størrelsene på lefsene ble bedre da) Deigen skal kjevles ut til lefser, ganske tynne lefser, faktisk så tynne som mulig. Vi hadde en skjærefjøl i plast som underlag og la et bakepapir over før vi kjevlet slik deigen ikke skulle sette seg fast i kjevlen. Her kan man også bruke bakepapir både over og under. Anbefaler å strø litt fiberhusk på underlaget slik det ikke setter seg helt fast. Så kommer utfordringen med å få lefsen i en hel del opp i stekepannen.. Her brukte vi en tynn stekespade til hjelp, du må bare prøve deg litt frem.. Vi brukte hverken smør eller olje i pannen og det gikk helt fint, bare husk å rist litt i pannen etterhvert slik du ser at den ikke setter seg fast. Vi stekte den på middels varme til den ble litt “stiv” på begge sider.

Uten navn-30


Tacokrydder
3 ss chilipulver
2,5 ts chiliflak
2,5 ts tørket oregano
2 ss spisskumin
2 ss paprikapulver
2,5 ts hvitløkspulver
2 ss havsalt
2 ts sort pepper

Bland alle ingrediensene i en skål. Når dette er gjort, er det bare å få krydderet over i et glass. Til 400 gram karbonadedeig, hadde jeg i ganske mye av krydderet, og blandet med litt vann, men dette må dere bare smake dere frem til. Jeg liker mye smak!

Uten navn-28


Tacosaus / salsa (blir ikke taco uten tacosaus spør du meg)
1/2 boks hakkede tomater
1/4 finhakket løk
1/2 – 1 finhakket chili
Chilipulver
Saften av 1/4 lime
Salt

Her må dere også bare smake dere frem, jeg hadde i litt mer av alt, hehe. Men dette er jo smak og behag! God ble den ihvertfall.

Uten navn-29


Og med hjemmelaget guacamole, masse ost og digge grønnsaker ble dette et alletiders tacomåltid, for ikke snakke om SUNT. YUM!

Uten navn-31

Kos dere. SMIL Lene

19 Comments

 1. Åh, nam! Såg virkelig godt ut! Skjønner ikke hvorfor du får så mye pes for å snakke litt om kosthold og trening på bloggen, det er overhodet ikke for mye. Syns det er rart at folk syns det er negativt, og at du påvirker folk, for det er da ikke din feil om folk føler ett press, da ligger problemet hos dem. Jeg unngikk selv slike ting når jeg en stund slet med å få et sunt forhold til mat og trening, fordi jeg syns det ble vanskelig å unngå å få litt dårlig samvittighet når jeg såg hvor flinke andre var, men da var det ikke noe problem å holde seg unna blogger osv. Jeg har aldri tenkt at det er deres feil, dere prøver bare å inspirere og motivere. Det er heller ikke slik at du prøver å få alle andre til å være som deg, det er jo bare litt inspirasjon. Om noen ikke syns ditt kosthold høres så bra ut, er det vel bare å gå videre med dagen sin? Det er klart noen bloggere kanskje har ett litt forvridd syn på slikt, og da er det greit å si ifra, men stort sett syns jeg toppbloggerene i Norge er fornuftige. Nå syns jeg det er gøy å lese om slikt, og blir både imponert og inspirert. Jeg klarer selv å se hva jeg kunne prøvd, og hva som ikke passer for meg, og det forundrer meg at voksne mennesker ikke klarer å tenke slik.
  Dette ble litt lengre enn planlagt, men jeg syns rett og slett du har fått så unødvendig mye kritikk, når du er så herlig og sprudlende. Ser ingenting usunt i det du skriver om, og når jeg f.eks leste en matplan du la ut, syns jeg det var inspirerende å se hva du valgte i hverdagen, selv om jeg sikkert hadde trengt litt mer mat. Vi er jo alle forskjellige, så om jeg må justere opp litt, syns jeg ikke du er et fælt menneske, du gjør jo det som funker for din kropp. Tror folk glemmer å tenke når de leser blogger, du vet jo ikke hva som funker for alle andre, du kan bare fortelle hva du syns er bra. Jeg syns ivertfall du er utrolig flink, håper du fortsetter med litt kosthold og trening, det er jo en viktig del av livet ditt nå, så det er naturlig at det kommer litt mer her da.

  1. Hei, og tusen takk for fine ord. Du er søt <3 Folk må velge selv hva de vil, jeg prøver ihvertfall bare og motivere og være et sunt forbilde :-) That’s it, bra du ser det :-) Klemmer

 2. Wow! Imponerende at dere lager både krydder og lefser selv. Det så veldig godt ut da :)

 3. mmmmmmmmmmmmmm.. men e har alltid tenkt at Taco ikkje e så gale… damn it Lene mor :) haha…

  1. Hehehe, :D Såå gale er det vel ikke da, men om man først skal være sunn så kan hvetetortillaene byttes ut med disse, og i tacokrydder er det unødvendig sukker så bedre å lage det selv. :-) Love love!

   1. E tulla mest:) haha… props for at du gjør alt fra bunnen av, hjemmelaga salsa e hvertfall nydlig :)

   2. Hehe takk fine <3

 4. Malte du bare mandlene da? Eller om man kan kjøpe ferdig malte? Mandelmel er vell ikke helt det samme :)

  1. Malte de i blenderen :-) Tror ikke man får kjøpt ferdig malte, og nei synes ikke mandelmel er det samme – synes ikke det smaker så godt :D

   1. Det er akkurat det samme altså, bare så dere vet det. Men mye biligere å lage sitt eget mandelmel :)

   2. Elizabeth

    Man får kjøpt malte mandler, dersom man ikke gidder male selv, men vær obs på at det også finnes fettredusert mandelmel. Spør på helsekosten :)

 5. er tacolefsene stive eller kan du rulle de som vanlige lefser?

  1. Rulle de som vanlige :-)

 6. Hei, har du noen tips til hva jeg kan ha sammen med laksen til middag? Tenker å ha laks og grønnsaker, men ønsker å ha noe mer, prøver å ikke spise alt for mye karbohydrater :-)

  1. Jaa, SQUASH <3 Naam, skjær opp i tynne strimpler og ha i løk, sopp og fløte, stek det i panna, mmm <3

   1. Tusentakk for tips, det hørtes veldig godt ut! Dette blir garantert laget til middag til mandag :-) Ha en fin dag, vakre Lene <3

 7. Hei Lene! Nå har jeg prøvd meg på disse lefsene, så utrolig gøy!!! Gleder meg til middag :D Et tips på å få dem løs fra skjære plata er å bruke enn kniv å løsne den, kniven er jo tynnere enn en stekespade, å vips så er de i stekepanna! Ha en god dag, takk for oppskrift! :D

  1. Ja, men vi har en supertynn stekespade som heldigvis funket supert, men kniv er jo også et alternativ :-) Gled deg, klemmer <3

 8. Det så veeldig godt ut! Takk for oppskriften :-D

  http://www.katrineaastorp.blogg.no

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *