Apotek på nett tilbyr ekspresslevering på døren

Apotek på nett

Apotekvarer, medisiner og legemidler er ting som absolutt alle, stort sett handler regelmessig. Ikke alle behøver disse tingene ukentlig, men i løpet av året så vil absolutt alle ha vært innom et apotek.

Når vi sier at alle vil ha vært innom et apotek i løpet av et års tid, så snakker vi i dag om både fysiske apotek og apotek på nett. Utviklingen av antallet apotek på nett og kvaliteten på disse har endret seg enormt på svært kort tid. Det er nesten ingen grunn i dag til å sette av tid til å fysisk gå inn for å kjøpe det en trenger.

Leveringstiden er avgjørende for kunder

Mange vil nok si at når det kommer til medisiner så trenger man de med en gang. At det sikkert er greit å handle mye på apotek på nett, men at det ofte er medisiner som en har akutt behov for som gjør at man velger å reise på apoteket.

Nettapotek

Det var kanskje sånn i for et par år siden, men dette endres og mange nettapotek tilbyr nå flere forskjellige leveringsløsninger. Norge henger litt etter nabolandet Sverige når det kommer til apotek på nett, men de norske aktørene har som mål å bli like store og gode. I Sverige så handles det for mye større summer enn det gjør i Norge og det har vært vanlig å handle apotekvarer på nettet i mye lengre tid.

De store svenske aktørene startet tidlig med å tilby varer levert på dagen. De innså tidlig at leveringstiden på apotekvarene som kundene handlet, ville ha mye å si på om de ville kunne ta markedsandeler fra de fysiske apotekene.

Valgmuligheter ved apotek på nett

Når det kommer til netthandel så har vi blitt både vant med å foreta kjøp via internett og kanskje en smule avhengig. Vi bestiller hurtigmat via nettet og apper, matvarer fra matbutikker kan leveres rett på døra og man trenger ikke engang å åpne døren når handleposene leveres. Gaver kan bestilles ferdig pakket inn i gavepapir og sendt rett til mottakeren.

Valgmuligheter ved apotek på nett

Det er imidlertid en ting ved det å handle på nettet som de fleste har erfart, og det er ventetiden det tar før det blir levert. Leveringstiden kan variere avhengig av hvilken tjeneste de forskjellige nettbutikkene bruker.

Noen er kjappe, mens andre tar mye lengre tid. Leveringstiden er kanskje det eneste som er irriterende ved netthandel. Men så er det da sånn at de fleste tilbyr mye raskere levering, men dette koster som regel mye mer i frakt.

Apotek på nett har ekspress levering som er rimelig

Vi har nå mange forskjellige apotek på nett å velge mellom, og som kunder kan man da velge den rimeligste som gir de beste tjenestene. Ved å bruke noen få minutter på å sjekke de ulike nettapotekene, kan man raskt finne det som tilbyr raskest og rimeligst levering. Ved å gjøre dette så er det nesten ingen grunn til å dra på apoteket og stå i kø med en lapp i hånden for å hente medisinene.

ekspress levering

De fleste apotek på nett tilbyr disse leveringsalternativene, men prisene på levering kan variere.

  • Ordren leveres i postkassen, i pose på døren eller levert til et utleveringssted. Dette tar som regel 2-4 virkedager og reseptbelagte medisiner kan ikke legges i postkassen eller henges på døren.
  • Ekspress levering sørger for at varene leveres rett hjem, og i enkelte tilfeller samme dag.

For veldig mange så er det uhyre praktisk å handle på apotek på nett. Ser man for seg for eksempel en barnefamilie som planlegger å reise på ferie, da er det praktisk å gjøre innkjøpene i forkant av ferien på nett.

Ved å bestille solkremene og reisesyketablettene for deretter å få det levert i postkassa, enklere blir det ikke.

Geografiske ulikheter på godt og vondt

Utviklingen og mangfoldet av nettapotekene har gjort at alle uansett hvor man bor i landet, har tilgang til et like stort vareutvalg uten å måtte beregne reisetid. For de som bor på mindre tettsteder og i utkantstrøk, så har netthandelen åpnet for like muligheter som det de som bor i storbyene har når det kommer til handel.

Dessverre så er det fremdeles ulikheter når det kommer til hvor en bor i landet når det kommer til leveringstiden. Ekspress levering tilbys stort sett kun i spesifikke områder, men dette vil endre seg etter hvert.

Dette er en av tingene aktørene i Sverige har vært tidlig ute med og som flere av de norske nettapotekene jobber med. Kanskje den teknologiske utviklingen gjør det slik at i fremtiden så blir legemidlene levert på dagen med droner i utkantstrøkene?