Inotyol salve til bruk ved psoriasis

Inotyol salve

Psoriasis er for mange personer i befolkningen en forbannelse som forskere mener går i arv. En genetisk arvelig, kronisk hudsykdom. Det hjelper ikke så mye å vite hvorfor man er så uheldig å ha fått denne sykdommen, når man daglig påvirkes av ubehag og smerter. For de personene som er verst angrepet er behandling og preparater som lindrer og behandler, det aller viktigste.

Denne hudsykdommen påvirker de som har den veldig individuelt. Den kan bryte ut og være ekstra ille i perioder for så å bli bedre en stund. Psoriasis kan også ramme enkelte personer verre enn andre.

Noen opplever kanskje mindre symptomer på få steder i kortere perioder, mens andre opplever intens utbredelse på større kroppsdeler store deler av tiden. Å kunne ha et middel lett tilgjengelig som lindrer og behandler symptomene, er utrolig viktig for de som lever med denne sykdommen.

Hva er Inotyol salve?

Dette er en sinksalve som egner seg meget godt til å stille ubehag og lindre plager og symptomer ved utslett, eksem og ikke minst den kroniske hudsykdommen psoriasis. Salven inneholder ingrediensene titandioksid og ichtammol, samt lanolin (ullfett). Salvens ingredienser gjør at Inotyol salven har disse egenskaper:

psoriasis

  • Inotyol salve virker bløtgjørende på hard hud.
  • Lager en beskyttende hinne på området salven påføres.
  • Lindrer og beroliger hud som plages av kløe og svie.

Dette er egenskaper som gjør at salven hjelper de som bruker den på grunn av psoriasis. Hudsykdommen gir ofte et rødlig utslett som også er dekket av skorper som kan minne om skjell med hvitaktig farge. Ved utbrudd i hodet kan man noen ganger forveksle det med flass.

De fleste opplever moderat kløe, men omtrent en av fem sliter med mer intens kløe og svie. Inotyol salven lindrer hud som klør og stiller den verste svien. I tillegg hjelper den med å myke opp og bløtgjøre de hvite, skorpene som dannes på de utsatte områdene. Ved bløtgjøring av skorpene vil man også kunne avverge enda verre kløe.

En salve som gir rask lindrende effekt

Man trenger ikke bruke Inotyol salven på kun de mest symptomrike områdene. Den egner seg også svært godt på hudområder som er rødlige og lettere irritert. Noen personer med psoriasis opplever ikke disse hudområdene med skorper, men har istedenfor områder som kan minne om utslett. Salven hjelper godt også for disse.

Inotyol salven

Enkelte som lever med psoriasis kan få utslett med blemmer som inneholder væske. Hvis det kløs og man får hull på blemmene så burde man unngå å påføre salven på akkurat dette området. Inotyol salve bør ikke påføres direkte i åpne sår som væsker. Man anbefales også å ikke bruke den hvis man har sår som er infisert.

En salve med flere bruksområder

Man trenger ikke nødvendigvis ha en hudsykdom for å plages med hudirritasjoner. Inotyol salven har også en betennelsesnedsettende egenskap, og vil derfor virke forebyggende mot betennelse og infeksjon ved hudirritasjon. Mange bruker salven ved blant annet bleieutslett.

hudirritasjoner

For de som har erfaring med små barn som bruker bleie, så vet man at et bleieutslett raskt kan øke i omfang. Barnet blir også svært påvirket siden utslettet både er ubehagelig og ofte smertefullt. I og med at dette er en sinksalve så dannes den beskyttende hinnen som beskytter huden mot fuktighet.

Hvis barnet selv kunne snakke så ville nok egenskapen som roer huden og reduserer kløen være det aller beste. Dette er heldigvis et produkt som er rimelig og enkelt å få tak i. Er man gravid kan man fremdeles behandle huden ved hjelp av salven. Man anbefales derimot å ikke bruke inotyol salve i lengre sammenhengende perioder under graviditeten.

Inspirasjon er hentet fra: