En liten ebay guide..

Mange av dere spør meg hvordan man skal gå frem når man skal handle på ebay.. 
Så jeg fant frem en guide til dere..

1. Registrer degDu registrer deg enkelt på ebay, lager din egen profil og konto. Klikk her for å lage deg din egen konto. 

FØRSTE STEG: Registrer deg. FØRSTE STEG: Registrer deg.

  2. PaypalVi anbefaler at du registrerer deg på Paypal. Det er en sikker betalingsmåte og skulle noe gå galt er du beskyttet for opptil et visst beløp av kjøpesummen. Kjøper du av en selger som ikke tar Paypal, har du ingen garanti. Gå hit for å opprette en Paypal konto.

PAYPAL: Skaff deg en konto. Det er enkelt og mye sikrere enn å bruke kredittkortet hver gang. PAYPAL: Skaff deg en konto. Det er enkelt og mye sikrere enn å bruke kredittkortet hver gang.

 3. Vit hva du søker etterFør du setter i gang, er det lurt å tenke over hva du skal søke etter. Ønsker du deg nye Nike joggesko, er du på jakt etter vintageklær eller dyre designerantrekk? Uansett, er det nesten alltid penger å spare på å bestille fra ebay, selv om du må betale moms og toll. Dette gjelder spesielt hvis du er på utkikk etter amerikanske varer, som har en mye lavere utgangspris i USA enn i Norge. 4. Begrens søketJo mer konkret du er i søket ditt, jo mer sannsynlig er det at du finner det du leter etter. Søker du etter vintagekjoler for du opp over 20.000 treff. Begrenser du derimot søket til 60-talls vintagekjole, får du opp et mye mer konkret antall treff. I tillegg er sannsyneligheten for at du faktisk finner det du leter etter, mye større. 

BEGRENS SØKET: Det gjør det mye enklere. BEGRENS SØKET: Det gjør det mye enklere.

 5. ResearchDu må gjøre hjemmeleksen din. Sjekk selgerens feedback, er den bra? Hvis det er under 95 prosent, anbefaler vi deg å sjekke ut en annen selger. Du kan også gå igjennom en del av tilbakemeldingene og se hva som er det gjennomgående problemet. Hvis flere kjøper sier at de ikke har mottatt produktene, burde det lyse en varsellampe. Skal du kjøpe designervesker, anbefaler vi deg å ta en titt på ebay sine egne guider om hvordan man ser forskjell på falsk og ekte varer. Husk at det er ulovlig å kjøpe designerkopier, så gjør god research før du bestemmer deg for å kjøpe designervarer på nettet. 

SJEKK SELGERS FEEDBACK: Den bør ikke ligge mye under 100%. SJEKK SELGERS FEEDBACK: Den bør ikke ligge mye under 100%.

 6. FraktNoen selgere tar en meget høy sum for å sende varen til Norge. Ofte er dette fordi de ikke aner hva den egentlige kostnaden er, men det kan også være fordi de er ute etter å tjene mer penger. Du kan sende en forespørsel til selgeren og høre hvorfor det koster så mye og om de har en alternativ måte å sende på. USPS sine nettsider regner ut pakken etter vekt, og er den billigste frakten tilgjengelig i USA. Kjøper du noe som er verdifullt, anbefaler vi deg å bruke Fedex, slik at du kan spore pakken mens den er på vei til deg. 

FRAKT: Frakten er ofte dyr, og noen ganger dyrere enn produktet. Men det kan likevel lønne seg å kjøpe varen på ebay. FRAKT: Frakten er ofte dyr, og noen ganger dyrere enn produktet. Men det kan likevel lønne seg å kjøpe varen på ebay.

 7. BudrundenDu kan gjerne legge inn et bud på en kjole flere timer i forveien, men alle vet at det er i de siste minuttene av budrunden at alt skjer. Bestem deg alltid på forhånd for hvor mye penger du er villig til å bruke, ellers kan det kjapt bli en dyr affære. 8. Betal med en gangHar du vunnet budrunden, lønner det seg å betale med en gang eller etter at du får en total fra selgeren. Ikke vent med å betale i tre dager, både du og selgeren taper på dette. Ved å betale kjapt, viser du at du er seriøs. 

DIN FEEDBACK: Slik ser det ut på din profil hvis du har vært en flink kjøper og betalt for varen raskt. Det kan hjelpe deg i forhold til å feks spørre selgere som egentlig ikke sender til Norge om gjøre et unntak. DIN FEEDBACK: Slik ser det ut på din profil hvis du har vært en flink kjøper og betalt for varen raskt. Det kan hjelpe deg i forhold til å feks spørre selgere som egentlig ikke sender til Norge om gjøre et unntak.

 9. FeedbackEbay er bygd opp på et system av tilbakemeldinger. Det vil si at du er avhengig av å få bra tilbakemeldinger for å bli en superselger eller en superkjøper. Tilbakemeldingene fungerer som en rating, hvor du har muligheten til å skille mellom seriøse og useriøse aktører. Husk å alltid gi feedback,  det er med på å opprettholde systemet. Selgere kan ikke legge igjen negativ eller nøytral feedback til kjøpere.  10. Hvis du ikke mottar varen dinSkulle uhellet være ute og du ikke mottar pakken din, melder du saken din inn til ebay og Paypal. Vi anbefaler at du tar kontakt med selger først, for å se om de er villige til å finne ut av problemet, ofte kan det bare være feilkommunikasjon. Du må også ta med i betraktning at det ofte tar mellom 1-2 uker å frakte pakken til Norge, og i noen tilfeller kan det ta opptil en måned hvis pakken blir holdt i tollen. Skulle du da ikke komme noen vei, lar du ebay og Paypal se på saken din. Fyll ut skjemaet nøye og få med alle detaljer om transaksjonen. 

PAYPAL ER EN SIKKERHET: Hvis du ikke når gjennom til selger, kan du få pengene tilbake ved å henvende deg til Paypal. PAYPAL ER EN SIKKERHET: Hvis du ikke når gjennom til selger, kan du få pengene tilbake ved å henvende deg til Paypal.

Guiden er hentet fra minmote.no

Synes dere det virket greit ?

Ebay er jo som jeg har sagt før ett shoppingmekka, her finner man alt man kan tenke seg! Jeg elsker ebay, og kjøper utrolig mye derfra.

Lovelovelove..

Stor klem Lene

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *