Rulleskøyter som transportmiddel

Rulleskøyter på stranden

Rulleskøyter er for mange et nostalgisk minne om barndommen, den gangen en desperat forsøkte å holde seg på beina nedover veien i nabolaget. Utfordringen er stor for mange barn, men akkurat som med andre ting som barn, så lærte en å stå på rulleskøyter etter mye feiling.

Over årene mistet rulleskøyter mye av sin posisjon hos nordmenn. Det som en gang var meget populært blant barna ble byttet ut med sparkesykler, skateboard og naturligvis ordinære sykler. Allikevel er rulleskøyter fortsatt i salg, og de kan fort komme seg på rasende vei tilbake. Fordelene er nemlig mange ved rulleskøyter!

Fordeler ved bruk av rulleskøyter

Rulleskøyter

Enten en skal til jobb, skole, eller simpelthen bare ønsker seg litt aktivitet, så er det mange fordeler forbundet med rulleskøyter. Noen ulemper finnes så klart, slik som at de ikke gjør en spesielt god jobb i oppoverbakker. Allikevel veier fordelene mer enn opp for dette.

Tilgjengelighet og brukervennlighet

Den kanskje største fordelen ved rulleskøyter er hvor tilgjengelige de er. Alt du trenger å gjøre er å spenne de på som sko, og vipps så er du i gang. De er også veldig brukervennlige i den grad at når du først har lært deg teknikken, så skal det ikke spesielt mye til for å manøvrere seg rundt.

Dessuten er rulleskøyter helt perfekte i form av at de ikke krever noen form for parkering. Der en gruer seg til å parkere bilen, eller frykter for at sykkelen skal bli stjålet selv med lås, så lar rulleskøyter deg enkelt og greit ”parkere” kjøretøyet ditt rett i ryggsekken – praktisk og såre enkelt!

Fysisk aktivitet

Rulleskøyter bidrar også med god fysisk aktivitet. Det er nok ikke slik at rulleskøytene nødvendigvis tar på så mye mer eller gir deg bedre kondis enn sykling. Allikevel lar rulleskøyter deg trene større deler av kroppen din, slik at du får med både armer og bein.

Rulleskøyter i parken

Pris

Det bør ikke komme som noen overraskelse at rulleskøyter er betraktelig rimeligere enn andre transportmidler. Biler, sykler, skateboard, og andre transportmidler koster fort flesk. I stedet kan du anskaffe rulleskøyter til noen hundrelapper. Kun det å bruke beina slår rulleskøytene på pris.

Eksklusivitet

Rulleskøyter gir deg også en eksklusiv posisjon, da de færreste benytter seg av disse. Mens de andre ruller til jobb utslitte på sykkelsetet, så har du bare rullet i vei på lette rulleskøyter. Dessuten kan du designe disse akkurat slik som du måtte ønske, slik at du kan gjøre dem enda mer eksklusive.

Profesjonelle rulleskøyter

Sett bort i fra de vanlige modellene som folk flest kjøper, så finnes det også en rekke profesjonelle rulleskøyter. Disse brukes blant annet i sporten roller derby, som er meget populær i USA. Også i Norge har sporten fått noe feste, der det finnes klubber i de største byene her til lands.

Ser du for deg at det å stå på rulleskøyter kan bli mer enn bare en hobby eller en form for et transportmiddel, så finnes det også en rekke alternativer til profesjonelle rulleskøyter. Det er her snakk om skøyter med bedre tekniske egenskaper, lettere vekt, og bedre navigering.

Rulleskøyter til barna

Rulleskøyter barn

Det er ingen grunn til at dine tendenser ikke skal smitte av på barna. Rettere sagt vil de faktisk mest sannsynlig gjøre det på ett eller annet tidspunkt. Det var en grunn til at barna i nabolaget ditt ønsket seg rulleskøyter når du var barn, og det var grunnet en trend. Du kan være trendsetteren i din familie nå!

Bruk av rulleskøyter er gunstig for helsa, og det bidrar med en god oppvekst med mye aktivitet og frisk luft for barna. Dessuten vil de fleste produsentene av rulleskøyter by på mer enn nok alternativer for barn, slik at du ikke skal bekymre deg for å finne den riktige størrelsen.

Dette er en fantastisk ide til både bursdags- og julegave til dine barn. Rulleskøyter er rett og slett skikkelig for alle generasjoner, og om du gir disse i gave til barna dine, så er sjansene store for at de vil takke deg for dette!

Hockey på sommeren med rulleskøyter

Bruken av rulleskøyter strekker seg derimot langt utover aktiviteten i seg selv, og disse kan også brukes til andre idretter, slik som for eksempel hockey. For selv om vi nordmenn elsker ishockey på vinteren, så er det naturligvis ikke kaldt nok til den formen for hockey på sommeren.

Selv om vi begynner å få flere ishaller, så er ikke tilgjengeligheten her veldig god enda. Derfor er det fortsatt et behov for alternativer, og det er nettopp dette hockey rulleskøyter gir. Med disse kan en nemlig substituere skøytene fra isen med rulleskøyter, og rulle på asfalten i stedet for å skøyte på isen!

Rulleskøyter på ferie

Der rulleskøytene riktignok har fått opp sin popularitet noe her til lands, så er det kanskje enda kulere å benytte seg av disse på ferie. Se for deg at du reiser på ferie til en by med en flott strandpromenade. I varmen er det tøft å gå frem og tilbake, men du vil jo tross alt få med deg mest mulig.

Rulleskøyter på tre damer

Da er det et ultimat alternativ å leie inn et par rulleskøyter. Kanskje har du sett dette i California, enten på film eller i person, der strandpromenadene er spekket fulle av mennesker på rulleskøyter. Det er nemlig et perfekt transportmiddel når du er på ferie og leter etter et rimelig og enkelt transportmiddel for å komme deg fra A til Å.

Kan rulleskøyter kjempe seg inn i kulturen igjen?

En skal altså ikke langt tilbake før rulleskøyter var det alle ønsket seg. Tidene har forandret seg, men det er ingen grunn for at rulleskøytene ikke kan gjøre sitt comeback i vår kultur nok en gang. Rulleskøytene bærer tross alt med seg en rekke fordeler som gjør dem til et godt alternativ.

Tilgjengelighet, brukervennlighet, fysisk aktivitet, lav pris, og ikke minst eksklusivitet er blant faktorene som gjør rulleskøyter så spesielle. Om du er av den eldre garde kan du bringe et nostalgisk minne tilbake, mens om du er yngre, så kan du sette trenden tilbake på plakaten. Uansett bør du vurdere et par rulleskøyter denne sommeren!