Det spennende livet som DJ

DJ på jobb

Livet er, alt etter hva man gjør det til, i all hovedsak utrolig spennende. Det gjelder bare at man tar tak i det og lever det fullt ut! Det høres kanskje oppblåst og pompøst ut, men verre er det faktisk ikke.

For mange er musikken noe av det viktigste som finnes i livet og hverdagen forøvrig, og det er utrolige mengder med mennesker som nærmest lever og ånder for det. Det er imidlertid ikke så rart, for retningene man kan bevege seg i er så utrolig mange, og det er dette mangfoldet som uten tvil fascinerer de store massene.

Det å være DJ er en av de mange retningene man kan bevege seg i og dette er en populær syssel for mange av oss. DJ-yrket har også fått et stort løft i Norge den siste tiden og mye av denne æren skal tilskrives suksessen som norske Kygo har hatt over hele verden den siste tiden. Entusiastene investerer villig vekk i skikkelig DJ-utstyr og mange av dem tar sågar opp forbrukslån uten sikkerhet for å realisere drømmen sin- og det har vi full forståelse for! Mer informasjon om refinansiering av gjeld her.

Hvordan kommer man seg opp og fram som DJ?

Det er bare en ting som gjelder, og det er å være entusiastisk om det man gjør! Tilby om så dine tjenester helt gratis i starten og du vil oppleve at din iver vil smitte over på andre, og før du vet ordet av det har skaffet deg en godt rykte. Det er viktig at man selger seg selv i starten og byr på det man har å by på, og man vil da plutselig oppdaget at man har gjort noe riktig. Det kan dessuten være smart å finne sin musikkgenre man vil bevege seg i, og deretter opparbeide seg en ekspertise der.

DJ som jobb

Er det electronica man brenner mest for, eller er elektronisk pop eller indiepop det man ønsker å formidle til lytterne?

Utvalget av retninger man kan bevege seg i er nærmest grenseløst og etter hvert som tiden går kan man utvide sitt eget repertoir og kunne dekke flere musikksjangere. Kanskje kan du være en DJ som byr opp til temakvelder når det kommer til musikk

Dette er en glitrende ide og noe du kan promotere deg selv med, og som mange arrangører vil kunne ha bruk for. Og når vi snakker om arrangementer: det er ikke bare nattklubber som er ditt marked – det er flust med scener som du kan opptre på. Har du tenkt på bryllup eller kafeer på dagtid?

Hva med bursdagsfester eller julebord? Som du skjønner har du som DJ unike muligheter og det beste av alt er at du nesten ikke tar plass og at du i starten kan klare deg med utstyr som ikke er så altfor dyrt. Finn din bank her – ved å klikke linken finner du hundrevis av alternativer.