Let’s talk about food

Processed with VSCO with s2 preset

God morgen hjerter ♥

Våknet av at jeg hadde en liten jente som ville opp i sengen, tok henne opp og koste med henne, og så at hun plutselig har fått TO TENNER?! Hun er jo bare 14 uker? Haha, det er jo ikke lenge siden hun mistet de, så forventet ikke at de skulle komme så fort! Lille store jenta mi ♥ Deilig lørdag idag, kaffe med Gard og ingen stress. Nå blogger jeg fra sengen mens Levi sover ved siden av meg! Snart er det avreise til Strømstad Spa hvor det er kick off med United Influencers, blir kos!

Jeg får mange spørsmål angående kosthold og hva jeg spiser i løpet av en dag, så nå tenkte jeg at jeg skulle svare en gang for alle! For det første så vil jeg presisere at jeg alltid har vært en jente som ikke har brydd meg så veldig om hva jeg putter i munnen, alle som kjenner meg vet at jeg er en godterumpe og at jeg elsker god mat, vin og øl og alt som er usunt, hehe. Og det synes jeg er viktig – at man har et avslappet forhold til mat. At man kan unne seg akkurat det man har lyst på uten å bry seg.

Men så kommer det jo av og til til et punkt hvor man faktisk har lyst å ta seg litt sammen, og være sunn. Og det er det absolutt ikke noe galt i! Det er godt å være sunn, og man får mer og bedre mat-rutiner og overskudd! Jeg føler meg bra når jeg spiser bra, og sånn er det bare. Så lenge man starter med å kutte ut usunne ting, har man allerede kommet godt på vei. Bort med brus, saft, bakevarer, snop, potetgull og alkohol – allerede der er man på god vei til en sunnere hverdag. Gjennomfør dette i ukedagene og unn deg snop til helgene ♥

Processed with VSCO with s2 preset

For min egen del ; Jeg vil gjøre en forandring frem mot sommeren! Jeg har program og kosthold fra Elite PT, som jeg rett og slett elsker! Her har det vært superviktig for meg å finne noen som har et kosthold som er normalt, og som ikke er noe hazzle og følge, skjønner? Og det har de. Et normalt, og sunt kosthold som jeg elsker, hvor jeg kan spise det jeg liker! I tillegg er treningsprogrammet helt rått, og jeg og kjenner forskjell på kroppen allerede etter 2 uker. Dette kommer jeg til å følge!

• Måltider om dagen •
Jeg spiser 3-5 måltider om dagen. Har jeg travle dager blir det som oftest 3 måltider + et trenings-måltid når jeg trener. Det er ganske sjeldent at vi klarer å spise middag før klokken 7-8 om kvelden, og da er det liksom ikke rom for kvelds. Her skal vi prøve å skjerpe inn litt, få litt bedre ettermiddag og kvelds rutiner. Kroppen må ha mat, og nok mat, masse mat!

• Hva •

frokost // lunsj

3 knekkebrød, pålegg, en neve mandler
2 egg, 3 knekkebrød, pålegg
2 speltlomper, 2 egg, pålegg
1-2 brødskiver, pålegg, 2 egg

Som pålegg spiser jeg ost, brunost, skinke i alle varianter, makrell i tomat, roastbeef, leverpostei, syltetøy uten sukker, spekeskinke etc.. Masse nam nam, pålegg ass – det er så godt! Med masse digge grønnsaker, salt og pepper – mmm, kosekose!

Processed with VSCO with s2 presetProcessed with VSCO with s2 preset

Middag // kvelds

Kjøtt, fisk, kylling. Potet, søtpotet, fullkornsris, grov pasta, grønnsaker.
Taco med tacoskjell (hallo favoritt,) speltlompe pizza, hjemmelaget hamburger med grovt brød, etc.

Brødskive, eller speltlompe med pålegg, smoothie med bær kesam og havregryn, proteinrike vafler / pannekaker, kesam og frukt + mandler, havregrøt med styrkmelk og syltetøy uten sukker.

Med andre ord – masse godt, og et normalt, sunt kosthold med alt man trenger. Så enkelt!

Treningsmat // snacks 

Skyr, banan, frukt, proteinbar, cottage cheese, yoghurt, bær, gulrot, mandler, hasselnøtter, etc.

Processed with VSCO with s2 preset

• En oppsummering •

Bort med det usunne i ukedagene. Det klarer du!
Få gode rutiner på måltidene
3-5 måltider om dagen
Få i deg proteiner og karbohydrater før, under eller etter trening
Spis nok, og riktig

Håper dette gav noe mening, bare å spørre om dere lurer på noe. God helg, kose dere masse 

9 Comments

 1. Hei! Ifjor gikk du på lavkarbo (Helle Børnstein), og da var det proteiner og fett. Mens nå er det proteiner og karbohydrater. Kan du dele dine tanker rundt dette. Syns du det var vanskelig å gå på lavkarbo over en lenger periode? Begynte selv på Helle sine anbefalinger, men føler det er så vanskelig i lengden :/

 2. Å bestille program og kostplan fra Elite PT er nok det lureste du har gjort hvis du ønsker å stramme opp kroppen og bygge litt mer muskler! Robert (og de andre) lager de beste trenings- og kostplanene! Har brukt mitt i to år nå, og det geniale er jo at man kan spise alt, bare finne sunnere måter å lage maten på! Har du forresten prøvd proteinrik lasagne med cottage cheese og squash, i stedet for bechamelsaug og lasagneplater? Mmm, min favoritt for tiden! Kost”planen” er mitt normale kosthold, og det er helt naturlig for meg å spise så rent og sunt hele året, og ikke bare jobbe mot en “sommerkropp”. Selvfølgelig med rom for litt usunt i helgene (is, smågodt osv.) Det at jeg startet med det har faktisk gjort at jeg har fått DE resulatene med treningen min! Rumpa mi har faktisk vokst 8 cm siden jeg startet, og lårene 5 cm (muskler altså ;-)), og hovedgrunnen er nok kostholdet! Før jeg begynte med Elitept spiste jeg aaltfor lite i fht hvor mye jeg trente, og ikke minst for lite protein og sunt fett! Jeg husker jeg synes det var vanskelig å begynne å spise så mye som det sto på kostplanen i starten, men etter hvert kjente jeg jo at jeg holdt meg mett lenge, omtrent fire timer, og hadde mye mer å gå på. Jeg var som deg, naturlig slank med lite muskler (ikke vondt ment!), men har klart å legge på meg masse muskler. Kjør på Lene, jeg gleder meg masse til å følge med treningen din og fremgangen din. Hadde vært veldig gøy om du skrev mer om dette. Håper du får en fin helg, og koser deg i den nyydelige leiligheten deres <3

  1. leneorvik

   Ja, trives veldig godt med programmet deres :-) Har spist lasagne med squash og cc før ja <3 8 cm?? YAY, såååå gøy! Det er jo det man VIL :D Hihi. Så bra for deg, og ja- godt å spise mye, og bra <3 Gleder meg til tiden fremover! Kos deg med treningen :-) Store klemmer

 3. Hei Lene!
  Det ser ikke ut til at du følger kostholdsrådene fra Helle Bornstein lenger. Hva er grunnen til det? Er det vanskelig å holde seg helt unna karbohydrater?

  Hilsen Stine

  1. leneorvik

   Hei, nei det er ikke vanskelig :-) Men grunnen er fordi jeg vil trene og spise annerledes nå. Når jeg spiste lowcarb, følte jeg at jeg ble veldig tynn. Nå vil jeg heller spise ordentlig og bygge muskler og samtidig være slank om du forstår :-)

 4. Hei! Du får det til å virke så enkelt, men det er jo faktisk det! :-) Man må ikke gjøre det så avansert for at det skal være sunt og godt! Må man betale for det treningsprogrammet? Og lager de noe som er tilpasset til deg? :-)

  1. leneorvik

   Hei! Ja, det er jo akkurat det som er, det ER enkelt, om man bare orker :D Ja, det betaler man for :-) De lager treningsprogram og kosthold som passer deg + du får en helt rå app, og oppfølging <3

 5. Hei,
  dette kostholdet så helt supert ut! Ble imponert over hvor mye mat det er, i fht da du skrev hva du spiste ila en dag da du fulgte opplegget til Helle. Da var det såklart sikkert litt mer fett.
  Dette kostholdsopplegget ser jo skikkelig overkommelig ut. Selv liker jeg veldig godt å spise sunn mat, men sliter for mye med at jeg er så glad i snop og potetgull :o

  Blir spennende og se resultatene dine :-)

  1. leneorvik

   Hei! Ja, ikke sant? Mye mat, og god og sunn mat :-) Hehe, jeg ooog – men det er faktisk bare å bestemme seg for at det kun er i helgene. Da setter man så mye mer pris på det også <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *