Purple friday

God morgen, og herlig fredag til alle ♥

Starter fredagen i dag med lilla roser fra min kjære Henriette, en av mine yndlingskaktuser, og en frisk, og veldig god smoothie. Fin start, spør du meg! Idag står hjemmekontor på planen, og ikveld skal jeg på Moodsfest med jentene, gleder meg veldig til det. Helg, velkommen!

Uten navn-4
Uten navn-1

Cottage cheese
Blåbær
Bringebær
Banan
Vann (for at den ikke skal bli så tykk)
Isbiter

Denne er så god!! Anbefales.

Del gjerne oppskrifter til bærsmoothier med meg, da blir jeg superhappy – trenger litt inspo på smoothiefronten, liksom blitt til at jeg har holdt meg til denne, og den er supergod den, men alltid åpen for noe nytt!

Uten navn-5Uten navn-6

Nydelige roser, fra en nydelig venn ♥

Jeg vil gjerne bare si en ting før jeg ønsker dere god helg. Når jeg la ut innlegget “nytt kosthold” var det KUN med gode hensikter. Det har jo skapt litt diskusjon, og det visste jeg ville komme. Man kan aldri bli enige om hva som er bra / ikke bra kosthold, det er umulig. Alle mener jo forskjellig! Og jeg arresterer ingen etter hva de spiser eller ikke. Jeg er en sunn jente, og et sunt forbilde – og jeg vil ikke høre noe annet, for noe annet er tull. Uansett hvilke filosofier mange av dere måtte ha. Jeg har omtrent levd på sukker de siste årene, og at jeg kutter ut sukkeret for heller å spise mengder av fett, grønnsaker og proteiner er vel bare positivt? I tillegg er magen min og jeg superhappy fortiden, nettopp fordi jeg har kuttet ut både brød og pasta som har gjort at jeg har hatt mageproblemer i MANGE år! Hadde dere kjent meg, slik familie, venner og kjæreste gjør- så hadde dere vært så SÅ glad på mine vegne, for jeg har slitt utrolig mye med magen siste 5-6 årene. Og da blir jeg så lei meg når dere skal hakke løs på meg fordi jeg unngår brødmat. Urettferdig rett og slett. Noen av dere sier jeg ikke er et godt forbilde lengre, plutselig? Fordi jeg laget ett innlegg om nytt kosthold? Hva i alle dager. Må si jeg blir litt sjokkert. Dette er helt uskyldig fra min side, og jeg ER et godt forbilde, det kan ingen ta i fra meg. Jeg har aldri brydd meg om hva jeg har spist og puttet i meg, aldri! Men når jeg og kroppen / magen min får det bedre ved å gjøre små endringer å bli bevist, er ikke det bare fint da?

Noen klager på mengdene jeg får i meg, at det ikke er nok. Hah, ja da skulle du sett hva jeg spiste før! Lunsj, middag og SNOP. Er det bedre enn 4 fulle og hele måltider som gjør meg mett og gir meg et stabilt blodsukker gjennom hele dagen? Nei. Jeg spiser sunt, men mye! Første dagen var jo en test dag, alt var jo nytt for meg! Nå spiser jeg omtrent dobbelt så mye som før.

Diskusjonen om kosthold / dietter / karbohydrater eller ikke karbohydrater / sunt eller ikke sunt forbilde, den blir vi aldri enige om. Dette er ingen diett, det kalles å være bevisst på kostholdet sitt, å få rutiner. Hva som er best for meg, er det jeg selv som vet, og du vet hva som er best for deg. Var en som sa her at før (altså da for… tre dager siden) var jeg et godt forbilde fordi jeg ikke brydde meg om hva jeg spiste, og hva jeg trykket i meg hver eneste dag, mens nå var jeg plutselig ikke et godt forbilde lengre? Så.. Da lurer jeg på. Er man et bedre forbilde når man spiser smågodt, sjokolade, potetgull, brus foran å spise kjøtt, fisk, grønnsaker og fett? Nei? Nei, akkurat. Nå jeg ferdig med denne diskusjonen, orker ikke å forsvare meg noe mer. Jeg kommer aldri mer til å nevne kosthold, ever again! MEN, jeg kommer til å legge ut massevis av super DIGGE og super SUNNE oppskrifter, og de som vil adde pasta til den oppskriften, eller et brød – be my guest ♥ Og til dere andre som er superpositive – takk!

Og med et stort smil vil jeg ønske alle en superherlig helg!!

81 Comments

 1. Hanne Djupevåg

  Jeg mente havremelk :D

 2. Karoline

  Du må fjerne alle bladene og tornene som kommer nedfor vannkanten i vasen med kaldt vann, også må du huske å snitte ordentlig. Bare et tips siden du skrev tidligere at du ikke får til roser :)

 3. Hei Lene!
  vil kommentere her etter jeg så statusen din på Facebook.
  For det første; flott at du gjør endringer som skal gjøre DIN hverdag bedre. Du er gammel nok til å vite selv hva som passer deg og din livsstil. Og alle har godt av å kutte sukker.. :)

  “krisen” ved innlegget ditt er at det påvirker andre til å gjøre det samme og det er nok derfor det skaper reaksjoner.
  Jeg tipper at flertallet av din leserskare er svært unge jenter.. Kanskje til og med ned i 13-års alderen.. Og yngre.
  Du sier at du ønsker å inspirere andre,dvs påvirke andre til å gjøre det samme som deg. Og i innlegget ditt sier du også “er dere med?” …altså du håper at leserne dine er med på ditt kostholdsopplegg.
  Tenk deg at jenter da helt nede i 12-års alderen dropper frokosten til fordel for en smoothie, kutter ut brød og karbohydrater og følger din plan.. Som inneholder svært små måltider pr dag.
  Ser du ikke at det er svært uheldig?
  Unge jenter skal ikke tenke på mat på denne måten. Mat et godt og mat er bra!

  Og om du er et godt forbilde eller ikke, det må være opp til andre å avgjøre, ikke deg. Du kan si at du ønsker og håper at du er det, men ikke at du er det.

  Med tanke på dine lesere, så er du kanskje et godt forbilde for de som er litt eldre.. Siden du er svært positiv og omtenksom. Men.. For en jente på 12 år så vet jeg ikke om å kutte ut frokosten, å ha løsvipper, bruke selvbruning, extensions, løsnegler etc er det rette.

  JEG liker deg, men jeg er eldre og lar meg ikke påvirke av hva andre gjør.
  Men husk på dine yngre lesere og hvor fort de plukker opp ting og vil kopiere.
  Det er derfor reaksjonene strømmet inn..

 4. Stå på Lene!
  Det er alltid noen som skal være negative,men tenk på det positive. Gratulerer så mye<3

 5. Hei Lene! Jeg kommenterer aldri på blogger, leser heller ikke veldig mange. Din har jeg vært innom så og si daglig en god stund nå og har likt det jeg har sett og lest. Jeg har ikke lest de kommentarene osv. som ligger til grunn for dette innlegget, men føler likevel jeg har fått et bilde av “situasjonen”. Jeg forstår godt at du forsvarer deg og støtter deg i det. Du har aldri vært negativ eller kvass på bloggen, så det var faktisk deilig å lese at også du kan bli litt lei deg eller føle deg støtt av det enkelte skriver. Og du vil jo bare at vi som lesere skal være fornøyd med deg og forstå deg. Det tror jeg alle gjør, og de som ikke gjør det, er det like så greit å drite i. Jeg leste en kommentar her nå som sa noe om at du burde fortsette å la denne bloggen være en blogg uten mye mas om trening og kosthold, og at dette var konstruktiv kritikk, noe jeg er helt enig i. Jeg tror ikke du kommer til å bli en av de bloggerne som påvirker leserne “uten å vite det” ved å poste masse innlegg om mat og trening. Jeg har aldri trodd det, og tror det heller ikke etter innleggene dine om denne livsstilsendringen. Det jeg vil fram til, er at jeg tror en del av de negative kommentarene du har fått på de andre innleggene dreier seg om frykten folk har for at du blir en slik blogger. At de går litt tidlig ut med å dømme deg, og dermed gjør det på en heller dårlig måte. Det har vært så avslappende og behagelig å lese bloggen din, og av alle bloggere er det du som inspirerer meg mest. Du får ikke leserne dine til å føle at de ikke strekker til her i livet, eller at de burde leve livet sitt annerledes. Du bare sprer glede og får oss til å tenke at livet er fint og ikke noe vi burde “gjøre noe annerledes” med. Stå på!

 6. Karoline

  Lene da<3 Det er ingen tvil om at du hadde de absolutt BESTE intensjoner med å poste det innlegget, og ideen om å ta oss med på reisen mot en sunnere hverdag. Du er suuuuperinspirerende på SÅ mange måter; du er hardtarbeidende, positiv og har stråålende humør, driver bloggen, har ditt eget klesmerke og er generelt GIRLboss! Likevel er jeg enig i en nedenfor som sier at det var så deilig å slippe trenings- og kosthold”mas” her inne. Folk er bare så uendelig oppsatt på å følge regimer og kostplaner og treningsmål og legday og no-carb og strong is the new skinny, men det er noen bloggere som har holdt seg litt unna den linjen (deg, Camilla Pihl og Hedda Ingeborgvik blant annet). Det handler ikke om å være et godt eller dårlig forbilde, det er bare den generelle feelingen på bloggen. Det er min tilbakemelding som enkeltleser og en del av din “målgruppe”, du må selvfølgelig forholde deg til flertallet og hva leserne flest “vil ha” Ha en superbra helg flotte deg! :)

  1. Takk for det <3 Hehehe, girlboss <3 God du er! Jeg skal ikke ha en kostholdsblogg, det er bare å glemme. Skjer ikke :-)

 7. Digger at du står på ditt og står for det du mener! :) Jeg kan også være uenig i at å gå så mye som 5 timer mellom hvert måltid blir riktig, men det er jo strengt tatt ikke min sak hvordan du velger å spise. Å gå fra å spise masse snop hver dag til et kosthold bestående av sunne ingredienser vil jo uansett hvordan man vrir og vender på det være noe som er veldig bra. Det du har skrevet og det du står for er jo bare sunne holdninger, skjønner ikke hvordan noen kan påstå noe annet, og hvor de isåfall har hentet dette. Det er nok av de bloggerne som skriver om kalorier og går ut med hårreisende påstander om hva man bør spise og ikke, og du er så absolutt ikke en av dem! Mitt inntrykk er at du er ei sunn jente, og jeg digger at du står for det og ikke “legger deg flat” for å beklage noe som ikke trenger å beklages. Stå på videre vakre deg:) (Og jeg er en av dem som veldig gjerne vil høre hvordan omleggingen av kost fungerer:D) God helg til deg!:-)

  1. Nei jeg skjønner ikke, men det ble ganske stilt nå – så jeg tror de fleste som var uenige tok poenget mitt :-) Så lenge man spiser nok pr måltid, holder man seg faktisk mett i 5 timer, men man må jo spise mye :D :-) Må stå på mitt jeg også av og til, hiihih :D Stoooor klem

 8. Jeg pleier å lage en kjempegod smoothie med frossene blåbær, frossene bringebær, banan, blåbær biola, ananasjuice og kanel. Kombinasjonen høres kanskje litt spesiell ut, men får alltid så mye komplementer når jeg serverer denne smoothien. Anbefales :)

  1. MMM, nam, den hørtes annerledes men god ut, takk for tips :-)

 9. Birgitte

  Uff, syns det er saa tragisk naar folk mener det er kult og kunne spise hva man vil uten og bli feit og uten og bry seg, slik som enkelte av de som hakker paa deg sier at du gjorde.. Er jo mye bedre og spise sunt, ha en god helse og ha energi til ting i hverdagen :-) Staa paa, du merker nok stor forskjell med det nye kostholdet ditt :D

  1. Agreed.. :-) Helt sant, og ja – merker forskjell allerede ! <3

 10. Christina H

  Du er fin du Lene!! Helt enig, med en gang man nevner mat og kosthold virker det som at “alle” har en mening og skal ut med den moralske pekefingeren med EN gang.. Jesus… Du gjør nok rett i det du sier, hold det for deg selv, men legg ut oppskrifter du er fornøyde med! ;)

  Det som jeg blir litt irritert over, er at noen har “klaget” på at de synes du legger ut det “samme” hele tiden og at du kan variere litt.. Men det sekundet du faktisk GJØR det er ikke det godt nok heller.. Herlighet… Man må bare huske på at noen blir ikke fornøyd uansett hva man gjør sant…? ;)

  Synes du er kjempeflink, du tar nydelige bilder og skriver fine innlegg. Noen bedre enn andre, selvsagt. Slik som alle vi andre har bedre dager enn andre. Hva mer kan man forvente liksom??

  Ønsker deg en NYDELIG helg, med GRÅTT, BEIGE, sarte toner, SUNT kosthold, fine vesker og herlig smil… Hahaha

  1. Hehe, nei det er helt sant. Kan ikke please alle, hele tiden :-) Aldri godt nok :D Takk du er god, haahh grått og beige <3 JAAA <3 Haha, nå lo jeg :-) Klem

 11. Prøv denne: 1 moden banan, 1 eller 1,5 avokado (kommer Ann på strs) og havremelk/mandelmelk etter ønske ☺ veldig god og mettende etter trening. Syns det er flott at du prøver å få er bedre kosthold, det skader da hverken leserne dine eller deg selv ☺ stå på! Gleder meg til å bli inspirert av god mat ☺

  1. Mmmm hørtes nam ut! <3 Snill du er, takk :-)

 12. Prøv denne ;)
  http://heleneragnhild.no/favor

  Det er jo fantastisk at du spiser sunnere :D I mine øyne er du da et bedre forbilde ;)

 13. Den smoothien så utrolig god ut! Haha, det at noen av leserne dine mener at du er et dårlig forbilde bare fordi du endrer kostholdet ditt er latterlig. Syns det er kjempe bra at du spiser sunt, men også masse og at du passer på å få i deg alt! Kan skjønne det med brød og pasta også i og med at du har hatt mageproblemer. Jeg syns du er kjempe flink jeg og et godt kosthold er utrolig viktig for helsa! Så det at du er et “dårlig” forbilde for det kan ikke jeg skjønne i det hele tatt :-)

  http://www.katrineaastorp.blogg.no

 14. Sjekk ut Eirin Kristiansens “frokostsmoothie”:)

 15. Herregud! Utrolig irriterende at folk skal hakke ned på deg bare fordi man lever sunt! Blir veldig provosert når jeg får høre om slike tanker. Hvis man blir irritert(eller misunnelig slik som det virker for meg) kan man jo bare stoppe å gå inn på bloggen og hakke ned på Lene slik. Jeg synes det er kjempebra at du er fornøyd med det nye kostholdet jeg, Lene!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *