Ny hverdag

Jeg har lenge følt på dette med dårlig kosthold og dårlige rutiner i livet mitt, jeg spiser ofte lite, fordi jeg ikke føler jeg har tid, og når jeg spiser så blir det noen ganger / ofte veldig usunt. Jeg kan hoppe over frokost, og ikke spiser før sent på dag, middagene er som oftest sunne og gode, men likevel er jeg helt ute av rytme. Jeg sover godt, og er et A-menneske med MASSE energi, men kostholdet mitt – det er til tider helt fryktelig. Rett og slett.

I tillegg går dette utover andre ting i livet, jeg har dårlige rutiner på mat og på jobb, spiser som sagt lite, jobber mye, glemmer å drikke.. Og det har vært helt håpløst, har bestemt meg (og tvinger meg selv) til å ta grep nå. For det trengs. Heldigvis sover jeg som et barn om nettene, så det går ikke utover søvnen, men kroppen min er nok langt ifra fornøyd med hvordan jeg lever livet mitt nå. Ikke misforstå meg, jeg har det bedre enn noen gang sånn ellers, men mat og trening er noe som jeg må ta tak i. Og som jeg skrev før idag, så har jeg en vilje av stål, når jeg først bestemmer meg, blir det. Jeg var hos Helle Bornstein som jeg liker SÅ utrolig godt før idag, vi hadde en utrolig god samtale om rutiner, mat og trening og nå er jeg så motivert og glad! Hun blogger også hos UB og det er der jeg har kommet i kontakt med henne.

Uten navn-6


Fremover skal hun hjelpe meg litt på vei som en veileder, gjennom en app jeg skal følge mtp trening og kosthold. Dette skal hjelpe meg på vei mot å nå målene mine, og jeg føler meg veldig glad og motivert i skrivende stund. Dette skal bli så bra! Jeg har veldig lyst å ta dere med på denne reisen også, og nei – bloggen min skal ikke bli en treningsblogg, hehe. Men jeg vil gjerne komme med litt råd og tips underveis, resultatet og rett og slett motivere dere også til å nå deres mål.

Klarer jeg å få sånne da? Hehe. Skeptiiisk, neida. Det skal jeg! Snart.

Uten navn-5


Fra onsdag – lørdag forrige uke, noterte jeg ned hva jeg spiste ila de dagene, og dette fordi Helle ville ha en oversikt på hva jeg fikk i meg. Uansett om det var frokost, lunsj, middag, sier hun at jeg nesten bare får i meg sukker i løpet av en dag. I tillegg til minimalt med grønnsaker, fett og proteiner som jeg nå fremover skal få i meg mye av.

Har lært utrolig mye idag, og skal sette meg ned å lage handleliste (for første gang på … leeenge) og lage en plan for måltider fremover. Vil gjerne dele de viktiste tipsene med dere, som jeg fikk av Helle idag.

Spise ca 1-1,5 gram protein pr kilo jeg veier.
Spise dobbelt så mye grønnsaker som jeg gjør per idag.
Maks 100 gram karbohydrater per dag.
Spise 4 faste måltider per dag, og helst såpass mye mat pr måltid at jeg holder meg mett i 5 timer.
Drikke mye vann mellom måltidene

Fremover skal jeg fokusere på å få i meg masse proteiner, fett og grønnsaker. Har fått mange gode oppskrifter fra Helle, samt en hel bok om trening, mat og helse – så dette hjelper meg nok ganske mye på vei. Har også fått beskjed om at jeg skal la være og trene denne uken, og kun konsentrere meg om kostholdsendringen, for Helle sier at det kommer til å holde i plenty denne uken, og at kroppen muligens kommer til å få litt sjokk siden den er vant til store mengder sukker hver eneste dag.. IIK. Hehe, må jo le litt – jeg er jo håpløs. Men nå får jeg råd og veiledning, og kunne ikke vært mer happy!

Uten navn-7


Jeg vet jo det finner mange filosofier på mat, kosthold og trening, og filosofien til Helle passer meg helt perfekt. Jeg får spise smør, fløte og sauser som jeg ELSKER, og det gjør det lettere for meg å nå matmål fremover. Ja, søtsakene skal bort, og det kommer til å bli tøft. Men jeg skal klare det! Hadet da sukkeret! Snakkes.. ALDRI (joda, litt i helgene, hehe.. Skal ikke bli helt koko heller)

For å komme ordentlig i gang med treningen etterhvert, har jeg fått en app av Helle som jeg skal følge i 30 dager (denne har jeg fått gratis av henne) den heter Sterk og Stram. Her får man øvelser, kostholdstips, oppskrifter o.l inkludert. Har målt og veid meg idag (noe jeg aldri ellers gjør) og gleder meg til å vise dere resultater, og forhåpentligvis motivere dere også til en sunnere hverdag. Jeg må få presisere at jeg ikke har tenkt å bli noe treningsnarkoman, jeg vil bare ha et sunt kosthold, og en sunn, sterk kropp. Gleder meg utrolig mye ♥

Hei motivasjon, måtte du aldri forsvinne! ♥

Who is with me? Så kan jeg snart komme med en liten matplan til dere om dere vil.

61 Comments

 1. Helle er så inspirerende! Lykke til snuppa :D

  1. Veldig!! Takk søta :-)

 2. Supert! Gleder meg til å lese mer om trening og kosthold på bloggen din igjen :-)

  1. Så bra, gleder meg til å dele! :-)

 3. Så spennende! Jeg er med! Trenger selv motivasjon fremover :) Så ja til matplan og andre tips om mat og trening :)

  1. Ohyes, skal prøve så godt jeg kan <3

 4. Jippiii, jeg trenger motivasjon og tips til trening og kosthold:) Lykke til! Elsker bloggen din btw:)

  1. Så kjekt at dere blir så glade! :-)

 5. Så gøy, gleder meg til å følge deg og få gode tips og ideer

 6. Dette blir spennende, lykke til :-)

 7. Jeanette

  Stå på Lene, gleder meg til tips og triks fremover! Er det noe jeg trenger er det motivasjon til å komme i gang! Jeg er i samme “båt” som deg, ønsker å bedre kostholdet og få en sunn og sterk kropp :)

  Svarer like greit på spm. dine nedenfor her, håper det går fint! :)

  ♥ Trives dere med å klikke dere inn på den nye bloggen?
  Jeg har blitt en fast leser, og jeg er som regel innom bloggen din en gang til dagen. Synes du varierer bra, og jeg trives på bloggen din om det går an å si.

  ♥ Liker dere den nye plattformen- og det nye designet?
  Jeg liker veldig godt designet, det er så rent og fint! Liker også de store bildene! Men jeg opplever ofte at det går veldig sent når jeg scroller nedover på siden din, og at den av og til fryser. Dette har vært et problem inne på siden din, men ikke øvrig på andre nettsteder så da kan jeg vel utelukke at det er nettet/macen min som er problemet.

  ♥ Hva synes dere om kommenteringsløsningen, er det mer ork enn det var før?
  Jeg synes ikke det er noe mer ork enn før, nei:)

  ♥ Hva har gjort at du har kommentert mindre i det siste?
  For tiden har jeg det veldig travelt med studier, praksis og jobb så det er vel hovedgrunnen. Jeg leser jo bloggen din hver dag nesten, men er dessverre ikke alltid like god på å legge igjen spor etter meg. Noe jeg absolutt kan bli flinkere til! Skjønner jo at dette er noe som er motiverende for deg:)

  ♥ Savner du noe mer fra meg, mtp innlegg, bilder, variasjon?
  Jeg liker veldig godt at du er så flink til å ta bilder gjennom hverdagene dine, så jeg savner vel egentlig ikke noe. Veldig morsomt med variasjon i form av innlegg av typen “50 spm” o.l. :)

  ♥ Gjerne gi meg noen små hint på hva du er fornøyd med / ikke så fornøyd med:

  Alt i alt er jeg veldig fornøyd med bloggen din, og det håper jeg du også er! Er jo en god grunn for at jeg titter innom her så ofte som jeg gjør :D

  1. Hei, så hyggelig at du synes det. Skal notete meg svarene dine fra spmrunden :-) Takk!! Stor klem

 8. Supert med litt trening/kostholds tips fremover, kjekt med litt motivasjon:) vil gjerne se matplan også :D

 9. Artig innlegg, det blir inspirerende å høre hvordan det går!
  Konstruktiv kritikk: Selv om blogging har blitt veldig billedlig og muntlig i språket og formidlingen, er det viktig å ikke glemme den gode, gamle rettskrivingen. Det blir også fort slitsomt å lese innleggene dersom språket er alt for muntlig og med alt for lange setninger.

 10. Så bra! Kanskje det smitter over litt motivasjon på meg også :D

 11. Lene, nå har jeg endelig testet ut Asia Asia på Pier 7. For et sted!! Tusen takk for tips, skal definitivt tilbake!
  Lykke til med nye rutiner☺️
  Klem fra Dubai ❤️

  1. ÅÅ er du i Dubai? Lucky girl!! Du likte den ja?? I knooow, superkos sted. Men ikke glem Siddharta Lounge!

 12. Jeg er med! :D Begynte allerede med dette for en stund siden, er også litt av en sukkermoms… Men, har ikke klart å overholde det 100% (en del unnasluntring i helger og vinterferien..), så nå tenker jeg at jeg virkelig skal starte, med deg!:D Lykke til og gleder meg til å følge oppdateringer og håper på at det kan gi meg litt motivasjon! <3 Klem

  1. Hehe, ja nå har jeg bestemt meg. Ikke snop mer enn max 1 dag i uken. Basta! :D

 13. Så utrolig kult!
  Gleder meg masse til å lese fremover og stå på!

 14. Dette blir gøy Lene! Gleder meg til masse inspirasjon på matfronten og evt treningsøvelser! Jeg er tidenes sukkerklump (haha godtespiser) selv, så jeg trenger virkelig motivasjon til å kunne endre kostholdet mitt! Ja takk til sunne varer i uken, og èn usunn spisedag i helgen :D Lykke til kjære deg! <3

  1. Kjenner meg igjen der :D :D Vekk med sukker!! Inn med gulrøtter, haha

 15. Kristine

  Spennende.
  Lykke til :)
  Hvilken app skal du bruke?

  1. Det står linket til den i innlegget <3 Sterk og Stram heter den. Klem

   1. Kristine

    Å så hun har laget en egen app også? Trodde boken het sterk og stram.
    Gøy da. Det blir super bra:)

 16. Christine

  I’m in!! Har havnet litt på samme kjøret som deg.. Sjeldne måltider og litt for usunt det jeg får i meg. Alt for lite grønnsaker! Ja takk til mat plan, del gjerne treningsplan også :) trenger inspo på den fronten også!

  1. Ja, sant.. Man må bli flinkere!! Jeg skal motivere <3

 17. Ja til matplan :-)

 18. Hei Lene :-)
  Hvilket kamera bruker du nå? Vurderer å kjøpe meg Olympus, har du noen erfaring med olympus?:)

  1. Jeg har Olympus Pen , er sååå fornøyd!! Har ikke brukt speilrefleksen på evig lenge :D

 19. Hei Lene! Prøver igjen, etter å ikke ha fått svar på de forrige samler j sammen spørsmålene og spør en siste gang og håper du svarer. Hvilken farge bruker du i anastasia? Hvor har du kjøpt den grå bomullscapsen din? Og tilslutt, føler du noen effekt av swiss diet når et gjelder å gå ned i fettprosent? Gikk du ned noe i vekt når du brukte det? Du ser fortsatt utrolig smashing og pen ut selv om du er litt dårlig til å svare i kommentarfeltet innimellom:p ha en fin uke videre!:)

  1. Hmm, jeg svarer på alle spm :D Så dette er litt merkelig.. Mulig ikke alle kommentarene kommer frem? Ser du spm dine noe sted? Må få sjekket opp dette.

   1. Jeg bruker en ganske lys brun, som jeg blander meg en mørk brun fra mac, så fargekomboen her er litt vanskelig kan man si :D Du må finne en anastasia som passer til deg <3

   2. Den kjøpte jeg av en venninne Kaja, hun kjøpte sin på Høyer. Utsolgt nå.

   3. Nei, jeg husker ikke helt, er så lenge siden nå. Men tror jeg gav opp litt fort. Var ikke innstilt nok tror jeg.. Sukkermoms vet du :D Klarte ikke la være…

   Klemklem

 20. Det er så deilig når man kommer inn i en ordentlig rutine! Skjerpet meg veldig etter jul, og til søndag har jeg hatt to måneder uten søtsaker, og på en måned har jeg blitt -10 cm tightere rundt magen. Lykke til med sunnere livsstil :)

  1. Oi er det sant??? Guri så deilig da, kjekt å se resultater. GO girl!!

 21. Åhh, jeg følte jeg hadde ei “venninne” som var lik som meg når det kom til kosthold.. Tror jeg må joine deg på dette, merker energien ikke er på topp etter dårlige matvaner. Så tusen takk for at du får meg vekk fra dårlig kosthold!! Ha en kjempefin kveld videre, søte deg :)

  1. Hehehe, join!!! Jeg skal prøve å hjelpe så godt jeg kan. Bare hyggelig. Begynn idag. MAX 100 g karbohydrater pr dag. :D

 22. Hei Lene :)
  Tips om både gode treningsøvelser og ikke minst oppskrifter sier jeg JA TAKK til!! :D
  Tror ikke det er så mye som skal til før man finner en god ballanse.. men det er vel kanskje godiset som blir det tøffeste, men litt kan man jo unne seg i blant også da ;)

  lykke til, jeg heier på deg! :D

  1. Så bra!! :-) Takk, jeg heier på deg :D Hehe. Klem

 23. Det blir gøy å følge med på :) del gjerne matoppskrifter!

 24. Jeg er med!! :-D Lykke til Lene, heier på deg!

 25. Charlotte

  JA jeg er med :) gleder meg til å følge med og få tips:)

 26. Gleder meg masse til tips om trening og kosthold, og JA til matplan! :D

 27. Hvorfor skal du bare spise 100 gr karbohydrater?

  1. Fordi karbohydrater ikke er så bra, heller spise mer av det som er bra som grønnsaker, fett og protein :-) Skal man bli sterk må man spise riktig. :-)

   1. Du blir ikke sterk uten karbs. Du kommer til å bli tynn da. skinny. Null muskler og null fett. Riktige karbs er veldig bra nemlig.

   2. Vi får se da :-)

   3. Elizabeth

    Hehe, det var dagens… :D

   4. Christine

    Å si at karbohydrater ikke er så bra er vel å trekke det litt langt?Tror du Marit Bjørgen ikke spiser karbohydrater?Vil gjerne vite hvorfor du argumenterer med at det ikke er så bra:) Hvem er det ikke bra for?Og hvorfor er det ikke bra?

   5. Jaja nå er ikke jeg noen ekspert, laaaaaangt ifra. Men jeg snakker usunne karbs jeg da, snop, potetgull og sånt tull, alle vet jo at det ikke er bra :-) Marit Bjørgen og hundrevis av andre spiser sikkert karbs og det er superbra for de det sikkert :-) Og som jeg skriver så er det mange filosofier, og i mitt kosthold er det max 100 karbs, og det får være min sak, så får de som vil spise karbs spise det :-)

 28. Jeg gleder meg til å lese mer om trening og kosthold! Kan trenge noen tips og et sted å hente motivasjon :) supert! Ha en finfin dag Lene!

 29. KristineN

  Hei Lene :D Så utrolig motiverende det må være å ha en egen PT! Tenkte jeg skulle legge igjen en super god oppskrift på en frokost jeg lager. Jeg spiser lavkarbo, men havrebanan-pannekaker til frokost er et must. I tillegg så er man mett en god stund :-) Og det er jo sunne karbohydrater.

  Bananhavre-pannekaker:
  1 banan
  1 dl havre
  1 dl egg
  1 t-skje bakepulver
  1 t-skje vaniljepulver (jeg bruker økologisk)
  1 egg
  … kjør alt i stavmikser og stek i panne på middels/sterk varme. Av 9 som varmest pleier jeg å ha det på mellom 5 og 6. Best å lage små lapper da de fort kan revne.

  Ha en super dag! :D

  1. Hei, mmm jaaaa – jeg pleier å lage denne selv faktisk! Nesten samme oppskrift, supergodt! Men er faktisk litt mye sukker i havregryn og banan, så har fått beskjed om og egentlig holde meg unna.. :D Mon tro om man kan bytte ut de to med noe annet lurt? :D

 30. KristineN

  Ja, også må du ha 1dl melk :p

 31. Ja, hun er super!! Jeg skal hjelpe så godt jeg kan :-)

 32. Denne mobberen er virkelig noen du ønsker å støtte? http://hellebornstein.blogg.no… Hva med å finne seg en trener som respekterer mennesker?

 33. Hvordan blir det med vin og alkohol generelt ? :)

 34. Ja, tar gjerne i mot mattips. Er så dårlig på å lage variert middag

 35. Vet du, søtsuget har en tensens til å forsvinne når man spiser seg mett på andre ting.:) Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg spiste snop (og jeg elsker sjokolade og dessert. Og bakst!), men lørdag er lørdag og da er det lov! Lykke til med alt! Håper vi kan motivere hverandre alle sammen.:)

 36. Elizabeth

  Helle høres ut som en meget smart dame, håper du hører på henne og ikke de av leserne som råder deg til andre ting… ;)

  1. Ja, man kan ikke ta hensyn til alle sine vaner og filosofier, så jeg holder meg til én jeg :D

 37. Nå ble jeg utrolig motivert av å lese dette her. Sliter veldig med å komme i gang med sunt kosthold og trening selv – så hadde blitt superglad for en slags oversikt over matplanen din! Du er uansett utrolig flott fra før av du da<3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *