Fredagslam : Oppskrift

God lørdagsmorgen ♥  Igår hadde vi en superhyggelig, rolig fredagskveld her hjemme. Høstvær ute, kos inne. Så deilig!

Laget lam med ovnsbakte poteter, ovnsbakte rotgrønnsaker og skysaus med timian og soya. Det var så utrolig godt, så tenkte jeg skulle dele det med dere.  Dette trenger du : Lammelår / lammebog 
Frisk timian
Frisk rosmarin
Hvitløk
Kålrot
Sellerirot
Gulrot
Småpoteter
Løk
Salt & Pepper
Olje
Sjysaus Kjøttet : Det finnes mange forskjellige typer av lam, så her må man bare lese seg litt frem på pakken, eller på nett. Vår lammebog måtte stå inni til kjøttet ble 68 grader, men er ikke alltid man må bruke steketermometer heller, så her må dere bare føle dere frem. Det viktigste er å få til et supersaftig, og mørt lam. Smør inn kjøttet med olje, salt, pepper, hvitløk og frisk rosmarin.

Tilbehør : Skrell alle grønnsakene, og skjær de opp i staver. Ha de i en ildfast form eller på en vanlig stekeplate med aliminumsfolie. Ha litt smør eller olje over og strø over litt sukker. Skyll potetene og ha litt olje over. Strø grovsalt og timian over. Alt dette + oppskråret løk skal stekes inni sammen med lammet, i ca 1 time. 
Saus : Her skulle jeg lage en hjemmelaget rødvinssaus, men jeg orket rett og slett ikke. Så da ble løsningen ganske enkelt sjysaus fra Toro. Hadde i litt timian, salt, pepper og litt soyasaus, og tror det eller ei – sjyen ble supergod og passet innmari godt til lammet. Veldig godt med timiansmak i sausen. Så er det bare å tenne en haug med stearinlys, finne frem rødvinen og bare kose seg ♥  

GOD HELG ♥ Psst : Et lite lørdagstips. Nelly har satt igang det største salget noen gang nå, og dere får tilgang før alle andre med kode NLYVIPLENE ved å gå inn HER. (adlink)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *