Dubai

Flere av dere har etterlyst en liten Dubaiguide, så da tenkte jeg at jeg skulle dele mine tips med dere. Dubai er noe for seg selv, og ligger på en andre plass over mine favorittreisemål. Maldivene, Dubai og Mexico er mine favoritter.  Fly : Norwegian har direkte flyvninger, og turen er gjort på 6-7 timer. Jeg betalte rundt 5-6000 for to stk t/r Oslo – Dubai for 8 dager. Og synes overhodet ikke det er ille.  Hotell :  Fairmont The Palm er bare helt himmelsk! Beliggenheten er perfekt, servicen er ufattelig bra, rommene, bassengområdet, restaurantene, stranden, utsikten – likte så godt alt. Jeg har faktisk negativt å si om dette hotellet. Det ligger ute på Palmen, og man har utsikt over hele skylinen, som er helt nydelig både på dagtid og på kveldstid. Magisk! 
Taxi :  Det er utrolig billig med taxi i Dubai, det er nesten så man får dårlig samvittighet fordi det er så billig. Så vi tipset ganske bra hver gang, noe jeg anbefaler. Det koster ca 12 kroner for en 5 minutters kjøretur. Det er ganske store avstander i Dubai, så man må regne med å ta mye taxi.  Mat :  Maten er både billig og dyr, på supermarked o.l er det superbillig! 1/3 av prisen i Norge ca.. Når man er ute og spiser, er det også billig (uansett billigere enn i Norge) men noe steder er jo litt dyrere enn andre. Drinker, vin o.l er ca halve prisen av hjemme i Norge..  Shopping : Dubai Mall. Det er et shoppemekka uten like med sine .. 1600 butikker! Det er helt sykt. Der har man alt man kan tenke seg av butikker, og min favoritt : Victoria Secret. Her er det lurt å planlegge litt på forhånd i hvilke butikker man vil gå i, ellers kan man bruke hele dagen. Og tro meg, 2-3 timer holder i lengden. Ihvertfall gjorde det det for oss. Men man kan jo dra tilbake flere ganger da! Man har også Emirates Mall, som jeg anbefaler en tur til- men man har all den shoppingen man trenger på Dubai Mall.  Ting man bør se : Ta en taxi til Burj Al Arab (seilet) .. Man får ikke gå inn med mindre man har booket bord / afternoon tea. Vi gjorde ikke dette, siden vi aldri kom så langt, men mange har anbefalt det- så det må nok oppleves. Synes det var kjekt bare og se det, å ta bilder- det er jo utrolig fint. 10 minutters gange unna, ligger den offentlige stranden- vi dro dit for å ta flere bilder av seilet, da vi fikk sett det fra siden også. 

Ta en tur opp i Burj Khalifa. Bestill billett en dag i forveien om du er på Dubai Mall (Burj Khalifa ligger rett ved siden av Dubai Mall) .. Her får man se hele Dubai, og turen opp tar bare 1 minutt. Gjør dette en dag det ikke er så mye dis i luften, ellers ser man ikke så mye.

Man må få med seg fonteneshowet på kveldstid. Det går hver halvtime, og er så utrolig vakkert. Anbefaler å booke bord ute på TGI Fridays på Dubai Mall, der har man full oversikt over området og får den beste utsikten til fonteneshowet. Atlantis. Her må man både få med seg selve hotellet, og aquaventure. Vi tok en hel dag på Aquaventure- og hadde det så utrolig gøy. Kjekt og være litt barnslig igjen, og dette er absolutt det beste badelandet i Dubai etter min mening. Wild Wadi er også helt OK, men ville heller prioritert Aquaventure foran Wild Wadi.

 
Restauranter : Jeg booket bord før vi reiste, slik vi hadde reservasjon hver kveld- jeg er en liten planlegger, og liker å ha noe på agendaen hver kveld. Begge er veldig glade i mat, og bruker gjerne flere timer på å spise, drikke god vin/drinker og bare skravle å kose oss.
♥

Buddah Bar : Buddah Bar er alltid kult, men kanskje litt ekstra kult i Dubai. Her anbefaler jeg å gå tor/fred/lørd- god stemning der om man vil dra den litt lengre enn bare middag. Lokalene og maten er himmelsk!

Hakkasan : Elsker Hakkasan, denne ligner helt på den ene i London. Baren er awesome, kult å ta en drink der før middag. Maten, musikken og stemningen er også utrolig digg!

Eau Zone : Ett stikkord : Romantisk. Her sitter du ute, og rundt deg er det svære bassenger med lys og nydelig utsikt mot Skylinen. Maten er også god!

Q 43 : Her tar man heisen opp til øverste etasje av Media One hotel, og restauranten er utrolig kul. Reserver bord ved vinduet, og du får utsikt over Dubai. Også nydelig mat.
 
Cavalli Club : Altså hit må man bare. Det er så utrolig kult! Vi hadde bord bare til 23.30 for middag, skal man ha bord utover kvelden må man bestille det også, og det koster litt. Vi var der ikke for å feste, så det holdt å ha bord til 23.30 for vår del. Er man mange som reiser ilag, anbefaler jeg absolutt å booke et bord her for både mat og party etterpå. 

360 : En superkul restaurant som ligger ute i vannet, med utsikt til Jumeriah Beach Hotel og Burj Al Arab, begge disse hotellene er dekket av nydelige lys- så utsikten er utrolig. Her spiser man i første etg, maten er rågod og det samme er drinkene. Et utrolig fancy sted. Etter mat kan man feste videre ute og oppe på taket, veldig bra sted. Men som sagt så var ikke vi interesserte i å feste mens vi var der ..  Har desverre ikke så mange bilder av restaurantene, men det er jo bare å google- så får dere se hvor fine de er ♥

Veldig mange av dere lurer på hvordan man skal kle seg i Dubai. Husk på at det er veldig opphauset i media, og ikke så strengt som alle skal ha det til. Folk går helt normalt kledd. Det er såppass mye turisme i Dubai, at de som bor der er nok vant til det. Likevel hadde jeg villet droppet altfor korte ting på kjøpesentre osv, da man lett kan føle seg litt naken. Men man kler seg jo etter hva som er komfortabelt for en selv.  – Håper dere fikk litt tips, og bare spør om dere lurer på noe –

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *