Noen Paristips

Flere av dere har etterlyst en liten Parisguide. Nå kjenner jo ikke jeg byen så veldig godt, vi var jo der i fire dager- men vi tok det egentlig ganske så med ro mtp sightseeing osv. Vi var mer opptatt av shoppingen, og café/restaurantkosen. En annen gang når jeg og Gard kanskje tar turen, blir det nok mer sightseeing tenker jeg. Men her kommer likevel min opplevelse av Paris, så kanskje dere kan plukke opp noen tips til deres tur ♥ Bosted : Vi bodde i leiligheten til en kompis av Hege, en nydelig og nyoppusset, svær leilighet 2 minutter fra Triumphbuen. Perfekt beliggenhet. Jeg er ikke i tvil om at jeg hadde booket meg hotell i nærheten av Triumphbuen / Champs Elysees, siden det er midt i smørøyet. Men det er jo meg da, jeg liker og ha ting rett utenfor døren.

Shopping :   ♥ Champs Elysees
Jeg hører alle snakker om shoppingen på Champs Elysees, men der ble jeg faktisk skuffet. Joda, jeg likte godt å tråle opp og ned gatene der, det er jo veldig vakkert, åpent og interessant. Men det er ikke så veldig mye shopping. Mye caféer, restauranter o.l.. Man finner Starbucks der feks, og en superskjønn liten rosa diner hvor vi spiste lunsj den ene dagen, Unisex heter den faktisk.. Denne ligger litt nede på Champs Elysees. Butikker som jeg synes det er verdt å besøke på Champs Elysees : Nike Store, Zara, Sephora og Abercrombie & Fitch (Her finner jeg alltid så mye fint til Gard) That’s it. Men man finner mange godbiter der altså, og Zara er en del billigere enn i Norge. De har også H&M, hvor det er veldig mye billigere enn hjemme. 
Her utenfor Abercrombie & Fitch, det må besøkes.. Bare for å se portene, veien inn til butikken med hvite steiner og høye hekker, guttene (for de som er interesserte i det, hihi) .. 
Unisex restauranten som var så innmari søt .. 

♥ Saint Honoré, og området rundt Her er det massevis av butikker, og superkoselige gater. Mest dyre designerbutikker, men også andre småbutikker som er hyggelige å gå innom. For ikke og snakke om verdens søteste Laudree! Jeg visste ikke at de hadde café? Trodde de bare hadde typ konditori, hvor man måtte ta med seg det man kjøpte. Sånn er det ihvertfall i London. Her er det også massevis av supersøte caféer / restauranter som er verdt et besøk, viktig å hvile beina og fylle på med energi midt i shoppingen. Dette gjorde vi masse av. 

♥  Le Marais området  Super, super koselig! Hit må dere dra. Mye fint å se i det området her. Både i selve Le Maraisgaten, og alt i rundt. Litt usikker på hva det heter akkurat der de største shoppingkjedene er, men der var i hvertfall alle de vanlige kjedene som ihvertfall jeg liker å gå innom. Footlocker, Mango, Bershka + + Dere skjønner tegningen.

Det er massevis av skjønne, blå dører overalt i Paris. Så sjarmerende.

Restauranter : ♥ Le Matignon  Vi fikk litt hekta på Le Matignon, som ligger nederst på Champs Elysees. Vi fikk innom der sånn tilfeldig ene dagen, fordi vi var litt sultne. Likte oss veldig godt der. Senere på kvelden viste det seg at guttene (Hege sine kompiser) hadde booket bord akkurat på den restauranten. Så det var jo tilfeldig! På kveldstid endrer denne restauranten seg fra en ganske rolig, sofistikert lunsjrestaurant- til masse liv og røre. Høy musikk, god stemning, folk som danser oppå stolene osv, superfestlig- og NYDELIG mat. Om dere drar dit må dere prøve Classic Smoothie, som ble vår favoritt på turen, samt Pavlovakaken- den spiste vi til dessert etter middagen ene kvelden, og vi klarer ikke slutte å tenke på den enda.  Altså nam ..

♥ Buddah Bar. Alle som har vært på Buddah Bar tidligere vet at det uansett er verdt et besøk. Elsker det stedet! Kul musikk, nydelige lokaler og fab mat. Vi var på flere andre også, veldig bra restauranter, men Le Matignon var nok den som satte spor hos meg. Fikk også anbefalinger om å dra på Le Kong, men vi var for sent ute til å booke bord. Den er kjent fra Sexd and the City, en utrolig kul restaurant med superfin utsikt. Google it. Verdt et besøk vil jeg tro, uten at jeg har vært der.  Eiffeltårnet : Det sier seg jo selv at dette må oppleves, vi var ikke oppe siden vi regnet med at køen var milevis. Men åh, så fint det er! 

Fint å vite : Folk i Paris er veldig dårlige på å snakke engelsk, ihvertfall de aller fleste. Noen er superflinke! Men regn med at de prøver å kommunisere med deg på fransk, og selv om du sier : English please? Så hjelper ikke det altså, de bare fortsetter.. Haha.  Vi tok taxi fra flyplassen (Charles De Gaule) det ble vel rundt en 500,- så ikke så ille for n 20-30 minutters tur. Ikke gå gllipp av Fransk løksuppe mens du er der .. NAM Det finnes utallige skjønne små pastriesbutikker rundt omkring, her må dere innom å få dere litt bakst. Så utrolig mye godt. Ikke glem å spis en Crepes. ♥ Paris er så en nydelig by, man føler at man vil pynte seg for byen fordi den er så vakker. Noe vi jentene gjorde hver eneste dag, noe som ihvertfall fikk meg til å føle at vi var på tidenes jentetur. Åh som vi koste oss. Sikkert superromantisk å dra med kjæresten, men fy så gøy å dra med jentene altså. Det skal jeg gjøre flere ganger- for Paris – I’M COMING BACK. 

En nydelig gjeng å dra på tur sammen med. Så positive og blide!  – Håper dette var litt til hjelp – 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *